Beveiliging

Verkeersregelaars inhuren

De beroepsverkeersregelaars van Apeople zijn goed opgeleide en gediplomeerde professionals. Zij begrijpen hoe verkeersdeelnemers en bezoekers van een evenement zich bewegen én gedragen en weten hun expertise snel om te zetten in daadkrachtig en adequaat handelen. Daarbij zijn zij representatie, service gericht, gastvrij en komen tijdig en goed voorbereid voor de dag. Of u het nu gaat om infrastructurele werken, een evenement of een calamiteit.

Wanneer is een evenementen verkeersregelaar nodig?

Bij iedere activiteit op de openbare weg waar, voor de veiligheid van deelnemers en weggebruikers, het verkeer moet worden geregeld. Denk hierbij aan een festival, sponsorloop, carnavalsoptocht of een wielerwedstrijd.

Wanneer heeft u beroepsverkeersregelaars nodig?

Als richtlijn geldt: maakt u gebruik van de openbare weg en wilt u het overige verkeer sturen, zet dan verkeersregelaars in.

Wat zijn de taken van een verkeersregelaar?

Een officiële verkeersregelaar voert verschillende werkzaamheden uit. Als eerste zorgt een verkeersregelaar voor een goede handhaving van de wet- en regelgeving. Bovendien geeft deze begrijpelijke opdrachten aan de verschillende weggebruikers. Doel is een verkeersdeelnemer zó aan te sturen, dat deze direct weet wat er van hem of haar wordt verlangd. Ten slotte moet een verkeersregelaar de verkeersveiligheid voor bestuurders van voertuigen, fietsers en voetgangers garanderen.

Welke bevoegdheden heeft een verkeersregelaar?

Een verkeersregelaar die aan alle eisen voldoet, heeft alle wettelijke bevoegdheden. Verkeersdeelnemers zijn dan ook verplicht alle instructies van verkeersregelaars op te volgen. Een verkeersregelaar staat hiermee in de rangorde boven verkeersborden, belijning en verkeerslichten. Dat is dan ook de voornaamste reden dat verkeersregelaars worden ingezet tijdens calamiteiten. Op de plaats van een ongeval blijven verkeerslichten namelijk vaak gewoon hun werk doen. De inzet van een verkeersregelaar is dan ook strikt noodzakelijk om alle verkeersstromen in goede banen te geleiden.

Vaak wordt ten onrechte gedacht dat een verkeersregelaar dezelfde bevoegdheden heeft als een politieagent. Een verkeersregelaar heeft echter niet dezelfde bevoegdheden als de politie, maar iedereen is wel verplicht de aanwijzingen van een verkeersregelaar op te volgen. Geef je namelijk geen gehoor aan de aanwijzingen, dan kan een verkeersregelaar aangifte doen wegens het negeren van zijn of haar aanwijzingen. Je kunt dan achteraf alsnog een boete krijgen.

 

|

Menu