Mobiele Surveillance

Mobiele Surveillance

De door Apeople Security aangestuurde mobiele surveillant controleert bedrijven of industrieterreinen met behulp van een dienstauto. Een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden is het signaleren van verdachte auto’s en personen. Als het om verdachte auto’s gaat zal de mobiele surveillant het kenteken noteren en vastleggen in zijn rapport, zodat deze gegevens eventueel doorgegeven kunnen worden aan de politie. De mobiele surveillant zal tijdens zijn dienst controleren of er geen ongure types rond hangen op het industrieterrein. Dit is een effectieve manier om criminaliteit terug te dringen. Ook worden er op deze manier valse alarmmeldingen voorkomen. De politie of andere hulpdiensten worden op deze manier niet meer onnodig lastig gevallen. De werkzaamheden als mobiele surveillant zijn belangrijk, omdat het de mobiele surveillanten zijn die die inbraken en/of andere problemen kunnen voorkomen door regelmatig te surveilleren op industrieterreinen. Daarnaast kan een mobiele surveillant ook andere objecten bewaken, zoals reguliere woningen van particulieren.

Een mobiele surveillant werkt vaak alleen, omdat deze zijn ronde doet vanuit zijn auto. Echter zijn er ook mobiele surveillanten die een diensthond bij zich hebben. En natuurlijk staat de surveillant in contact met de meldkamer en kan de surveillant de politie bellen wanneer dit nodig is. Wanneer de mobiele surveillant een melding krijgt vanuit een gebouw, of zelf onraad ziet, dan zal deze een kijkje gaan nemen. Dit kan de mobiele surveillant alleen doen of bij twijfel, wachten op collega’s of de politie.

Tegenwoordig komt het ook voor dat bewoners van een bepaalde wijk de handen ineenslaan en gebruik maken van een mobiele surveillant van Apeople Security om toezicht te houden in de wijk. Meestal komt dit voort uit een gevoel van onveiligheid, omdat er al meerdere keren is ingebroken in de wijk. Dit soort beveiligingen van de wijk gaan meestal in samenspraak met de gemeente of politie.

Wat zijn de taken van een Mobiele Surveillant?

  • Inschakelen hulpdiensten
  • Sleutelhouderschap
  • Preventieve controles uitvoeren
  • Opening en sluit rondes uitvoeren

 

|

Menu